Courgette-pesto soep

soep.jpg

In het kader van de vleesloze week, vandaag een heerlijk recept op het blog. 

We maken vandaag een Courgette-Pesto soep. Voor twee personen heb je nodig:
1 ui
200 gram (Melody) aardappelen
1 courgette
15 gram pompoenpitten
80 gram groene pesto
1 speltbaguette
50 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels olijfolie
1,5 groentebouillonblokje
en naar smaak, peper en zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf van de courgette 3 dunnen linten per persoon. Snijd de overige courgette in blokjes.

Roosteren en bakken

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten.

Koken en bakken

Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe. Bewaar het overige water om de soep later eventueel te verdunnen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

Baguette bakken

Snijd ondertussen de smeltbaguette aan de bovenkant in de lengte open, besmeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de over.

Op smaak brengen

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met een halve gegratineerde speltbaguette per persoon.

Reserveren voor een les in Wodify

Reserveren voor een les in Wodify

Mijn sportdoel voor 2018